Snapchat Numaramı Nasıl Gizlerim

Snapchat, hikaye ve video paylaşma platformudur. Snapchate kayıt olurken numaranızı paylaşmak zorunda değilsiniz. Ancak numaranızı paylaştıysanız ve diğer kullanıcılardan gizlemek istiyorsanız bunu nasıl yapacağınızı yazımızda anlattık. Öğrenmek için okumaya devam edin.

Snapchat Numara Nasıl Gizlenir?

Snapchat kayıt işlemi sırasında kullanıcılarından telefon numarası isteyebilir. Bunu iki sebeple yapmaktadır. Birincisi rehberinde kayıtlı olduğunuz kişiler tarafından telefon numaranız ile bulunmanızı sağlamak için, ikincisi ise hesap şifrenizi unutmanız durumunda hesabınızı kurtarmak için telefon numaranızı kullanabilmektir. Ancak yine de snapchate telefon numarası ile kaydolmak zorunda değilsiniz. Eğer telefon numarası ile kaydolduysanız da numaranızı diğer kullanıcılardan gizlemeniz ve telefon numaranız ile diğer kullanıcıların sizi eklemesini önlemeniz mümkün.

  • Bunun için öncelikle uygulamaya giriş yapın.
  • Ardından profilinizi seçin ve ayarlara tıklayın.
  • Ayarlarda cep numarası ile ilgili bir yazı görmeniz gerekir.
  • Bu yazıyı gördüğünüzde başkalarının sizi telefon numaranız ile bulmasına izin ver özelliğini deaktive edin.
  • Deaktivasyon işlemi sonrasında artık kimse sizi telefon numaranız ile bulamayacaktır.

Snapchat İle İlgili Diğer Ayarlar

1) Ekran Görüntüsü Bildirimi

Snapchat, mesajlarınızda gönderdiğiniz fotoğrafların ve mesajların ekran görüntüsü alındığında size bu durumu uygulama içinde bildirir. Bu bildirimleri anlık olarak telefonunuzda görebilmek için telefonunuzun snapchat bildirim ayarlarını etkin hale getirmeniz gerekmektedir.

2) Snapchat Hikaye Gizleme

Snapchatte hikaye paylaşımı yaptığınızda hikayeniz 24 saat boyunca görünür. Hesabınız herkese açık değil ise sadece arkadaşlarınız tarafından ya da herkese açık ise kullanıcı adınızı bilen herkes tarafından bir gün boyunca görünür. Bu durumda hikayenizi görmesini istemediğiniz bir kişi varsa o kişiye hikayenizi gizleyebilirsiniz. Bunun için bitmoji simgesine dokunun ve ayarları seçin. Hikayemi görüntüle kısmından hikayenizi kimlerle paylaşabileceğinizi seçebilirsiniz.

3) Snapchat Hesap Gizleme

Snapchat hesabınızı herkese açık olarak kullanabileceğiniz gibi sadece arkadaşlarınıza özel olarak da kullanabilirsiniz. Bunun için öncelikle hesabınıza giriş yapın. Daha sonra bitmoji simgesinden ayarlar sekmesine geçiş yapın. Ayarlarda kimin sizinle iletişim kurabileceğine dair bir seçenek görmeniz gerekir. Bu seçeneğe tıklayarak hesabınızı herkese değil de arkadaşlarınıza açık hale getirin. Bu işlemden sonra paylaşımlarınız yalnızca arkadaşlarınız tarafından görülür.

Yorum yapın